Jo André Flåseth top 2.jpg
Jo André Flåseth lager plantefabrikk for økologisk ruccola og crispy salat. Han er ingeniør og gründer i selskapet Avisomo og jakter på hvordan dyrke god og sunn mat på en enda mer effektiv og miljøvennlig måte.

For mange kan overgangen fra studietida til første fulltidsjobb være stor. Det er mye nytt å lære seg, mange nye kolleger å bli kjent med og en ny kultur å sette seg inn i. Hverdagen blir kanskje mer strukturert og du kan oppleve å miste litt av fleksibiliteten du hadde som student.

Samtidig står du som nyutdannet ingeniør eller teknolog på terskelen til det som kan være en utrolig spennende jobbkarriere. Det er når teori omsettes til praksis at magien skjer.

Slik kan en ingeniørs arbeidsdag være

Det finnes mange typer ingeniørjobber og dermed ulike jobbhverdager.

Ulike ingeniørretninger

Dette er bare noen av retningene innen ingeniørfaget:

  • Elektroingeniør
  • Materialteknologi
  • Bioingeniør
  • Bioteknologi
  • Ortopedi
  • Branningeniør
  • Byggingeniør
  • Dataingeniør
  • Geomatikk
  • Logistikk
  • Fysikk
  • Kjemi
  • Havteknologi
  • Maskin
  • Energi og miljø

Les om ingeniørutdanninger (utdanning.no)

Som ingeniør vil du jakte på forbedringer, finne ut hvordan din kompetanse kan bidra til å maksimere effekt, skape nye ting og sørge for verdiskaping.

Analyse, regning, modellering, utvikling, lage prototyper, teste, prøve og feile er stikkord du som ingeniør vil kjenne deg igjen i.

Ingeniører jobber ofte i team. Noen jobber tett med kunder og leverandører, noen har hvite frakker og tilbringer tid i laboratoriet. Andre er ute på byggeplasser, i produksjonsmiljøer eller underviser i et auditorium.

Mange jobber i prosjekter der samarbeid er viktig, andre i stillinger der du jobber mer selvstendig. – Kanskje jobber du alene på et oppdrag, men som oftest skjer arbeidet i dialog med andre. Noen ganger kan du bidra med et mindre delprosjekt som så settes inn i en større helhet.

Du får et stort nettverk

Å bygge et sterkt faglig nettverk er essensielt. Som ingeniør deltar du gjerne på bransjekonferanser og workshops for å bygge kunnskap og knytte kontakter.

Mange deltar på kurs og arrangementer i regi av NITO. Slik får du nyttig kompetanseheving og du holder deg oppdatert på ny teknologi og trender.

På arbeidsplasser rundt om i hele Norge er NITO representert med egen tillitsvalgt og bedriftsgruppe. Ved å være med i NITOs bedriftsgruppe har du gjerne et sterkt samhold med andre ingeniører og teknologer på arbeidsplassen. Her drøfter dere lønnsutvikling og goder.

Kanskje vil du selv melde deg som tillitsvalgt og jobbe tett med ledelsen og også få et enda større nettverk ut over egen bedrift?

Gled deg til din karriere som ingeniør! Lykke til!

Jo André Flåseth, elektroingeniør

Jo Aandre Flåseth midt.jpg

Vant innovasjonspris: – Det er teknologien som trigger, at vi gjennom den kan utvikle og skape noe som har stor betydning for mange.

Les om elektroingeniør Jo André Flåseth 

Madelene Rubinstein, prosjektingeniør 

Madelene Rubinstein 002 foto Jan Johannessen.jpg

- Hverdagen til en ingeniør er så variert. Som prosjektingeniør for Styvehavn jobber vi med mange spennende oppdrag innen blant annet sjøbunnskartlegging. (Foto: Vekst i Fredrikstad / Jan Johannessen)Les om prosjektingeniør Madelene Rubinstein

Gunnhild Hystad, elkraftingeniør

Gunnhild Hystad foran TedX

- Jeg kan være med på å gjøre en forskjell for framtida. Jeg vil være en del av alt det som skjer nå rundt fornybar energi.  

Les mer om elkraftingeniør Gunnhild Hystad

Hege Marie Hanssen, bioingeniør

Hege Marie Hanssen ute. Foto: Simen Loholt, iHarstad

- Prosjektet jeg leder ser på sammenhengen mellom tarmflora og sykelig overvekt. (Foto: Simen Loholt, iHarstad)

Les om bioingeniør Hege Marie Hanssen

Godt å vite