Det sier de ivrige ingeniørstudentene Dorthea Ting Arnø Sandvik fra Stavanger og Tommas Haukås Risanger fra Haugesund. De er to av veldig mange NITO-studenter som du kanskje har sett på stand for å verve andre studenter til å bli medlem i NITO.
Begge studerer energiteknologi ved Høyskolen i Bergen og sitter i lokalstyret. De kjenner på alvoret med tanke på klimaendringene og det å bidra med ny teknologi og nye bærekraftige løsninger.
- Ønsker du å skape et mer bærekraftig samfunn, bli ingeniør. Norge trenger ingeniører for omstilling og utvikling. Energi og teknologi er et framtidsrettet studium og vi anbefaler mange andre å velge dette studiet, sier Sandvik.
- Jeg opplever at vi kan si at vi på en måte er potetene av ingeniørene, kanskje Mandelpoteter, sier Risanger og ler.
- Som poteter kan vi brukes til så mangt. Det er stor etterspørsel etter ingeniører i næringslivet. Vi er her og er snart klare til å bidra, sier han.
- Gjennom energiteknologifaget er vi på en måte bindeleddet mellom de forskjellige ingeniørretningene bygg, elektro og maskin, forklarer Risanger.
Derfor skal du bli studentmedlem i NITO
Hva vil du gjøre? Mulighetene er mange
- Som ingeniør har du mulighet til å gjøre så utrolig mye forskjellig, sier han.
- Noen drømmer om å bidra til å kolonisere Mars, mens andre vil jobbe med å bedre livet til folk flest nå og i framtida her på vår planet. Utfordringene er mange, og det finnes et hav av interessante områder man vil prøve å forbedre, som blant annet solcelleteknologien, utnyttelsen av vannkraft ressursene og energibruken i alt fra transport til oppvarming.
Risanger selv sikter seg inn på en karriere innen hydrogen og fornybar energi.
Må melde deg inn i NITO
- Og som ingeniør må du selvsagt melde deg inn i NITO da, sier Sandvik.
Hun vet ikke helt hva slags del av ingeniørspekteret som er mest interessant, men vet at hun har spennende dager i vente som ferdig utdannet ingeniør.
- Inn i arbeidslivet er det bra å ha en fagorganisasjon som NITO i ryggen, sier hun.
- Å være medlem av en fagforening er smart. På arbeidsplassen har du da folk som støtter deg, og så har du tilgang på god hjelp fra jurister i NITO om du skulle komme opp i en situasjon som gjør at du trenger det.
- Det er godt å vite at du som NITO-student har en god forsikring inkludert i medlemskapet og så er det sosialt å bli med på alle arrangementene. Forsikringer må man jo ha, så hvorfor ikke ta de gjennom NITO, når det er så god pris og bra betingelser, sier hun.
- Og når vi skal inn i ny jobb er det fint å kunne benytte seg av CV-tjenesten til NITO. NITO har sju ulike moduler som tar deg gjennom alt som har med jobbsøk, jobbintervju og arbeidskontrakt å gjøre. Det er noe av det jeg skal benytte meg av.
Tommas og Dorthea og resten av NITO-gjengen i Bergen ser fram til å bli kjent med enda flere ingeniørstudenter i tida framover.