- Sosiale arrangementer, kræsjkurs i matte og eksamensforberedende kurs uten å måtte betale for det, er bare noe, sier de to studentene.

Henriksen, som studerer energi og miljøfysikk, og Brannstorph, som studerer industriell økonomi er begge aktive NITO studentmedlemmer. Begge planlegger å gå hele masterløpet.

Lav kostnad og gode forsikringsordninger

De er blant 15.000 ingeniør- og teknologistudenter som er medlem i NITO.

- Hvorfor valgte dere å bli studentmedlemmer i NITO?

- Jeg gikk innom en NITO-stand allerede første studiedag, og ble overbevist om at et NITO-medlemskap var lurt, sier Henriksen. Hun forteller at det var den lave kontingenten og de gode studentforsikringsordningene som fristet mest i begynnelsen.

- Jeg visste ikke helt hva NITO var i starten, men oppdaget etter hvert at det ble arrangert krasjkurs før eksamen som var nyttige, forteller Brannstorph.

- Med sosiale arrangementer, foredrag og kurs, er det slik at når jeg tenker på hva jeg faktisk får igjen for den lave kontingenten på bare 350 kroner for hele studieperioden, så er det nesten slik at det er for godt til å være sant, sier hun.

Derfor bør du bli studentmedlem i NITO

Gratis hjelp fra lege og psykolog

Hun trekker spesielt fram at som studentmedlem i NITO får hun en rekke økonomiske fordeler samt tilgang på gratis lege- og psykisk helsehjelp gjennom Tryg Legehjelp.

Er det noen andre grunner til at det gir mening i å være medlem i NITO?

- Jeg liker at NITO er mer enn bare en fagforening, sier Brannstorph. Det er også en organisasjon som i tillegg jobber aktivt for å bidra til bærekraftige endringer i samfunnet, og for å få flere jenter inn i ingeniør- og teknologifagene.

- For meg var det for eksempel ikke helt gitt at jeg skulle velge ingeniørfag. Det var først etter å ha deltatt på et «Jenter og teknologi»-arrangement at jeg ble skikkelig inspirert og bestemte meg for at jeg ville gå videre med realfag og teknologi, sier Henriksen.

Selv om det fortsatt er for få jenter som velger ingeniør- og teknologifag, er de optimistiske med tanke på utviklingen: Begge tror det vil bli flere jenter som velger ingeniørfag, og er enige om at de synes det virker som om det er på vei mot en jevnere kjønnsfordeling, i hvert fall på en del studieretninger.

Hva tenker dere om det å være organisert?

- Det er fint å vite at vi har NITO i ryggen med tanke på hjelp til å få kvalitetssikret både CV og jobbsøknader, få sjekket arbeidskontrakter og at vi har tilgang på faglige relevante kurs, mener de.

- Vi får også med oss mye nyttig informasjon. - Både lønnskalkulatoren og begynnerlønnsstatistikken som ligger tilgjengelig på nettsidene til NITO er lurt å kjenne til. Det er jo fint å vite sånn cirka hva man kan forvente seg i startlønn når man er ferdig med studiene, påpeker Brannstorph.

En del av fellesskapet

Henriksen mener at det å være organisert allerede fra studietida er nyttig med tanke på videre arbeidsliv. Begge trekker fram at det å være aktiv og engasjert og å ha et frivillig verv i studietida, gir organisasjonserfaring og allmennkunnskap som de tror vil komme godt med når de skal ut i arbeidslivet.

- Det viktigste er å være en del av et fellesskap, men det er en fin bonus å få knyttet kontakter og være en del av et faglig og sosialt nettverk med andre som studerer ingeniør- og teknologifag.

Og til de som sitter på gjerdet, vil dere si?

 - Vi anbefaler definitivt andre ingeniør- og teknologistudenter å melde seg inn, delta og engasjere seg i NITO Studentene, avslutter de.

Vil du også bli studentmedlem i NITO?

Som studentmedlem i NITO har du knallgode medlemsfordeler som blant annet gratis kurs og billigere forsikringer. Er du på en ingeniør og teknologiutdanning, men du er ikke medlem av NITO?

Alt du trenger å gjøre er å klikke under for å søke om medlemskap.