22.-24. november går NITOs kongress av stabelen, og et nytt hovedstyre skal velges for perioden 2024-2027. Ingrid Israelsson er innstilt av valgkomiteen til verv i NITOs hovedstyre.
Alder: 47
Tariffområde: Kommune
Hvor jobber du og hva jobber du med?
Jeg jobber i Finnmark fylkeskommune, og er en ingeniør som underviser. Akkurat nå underviser jeg mest i matematikk. Videre er jeg også hovedtillitsvalgt for NITO i Finnmark fylkeskommune.
Hva ønsker du å oppnå med et verv i hovedstyret?
Jeg ønsker å bruke mitt engasjement og mine kunnskaper for å utvikle NITO videre, og for at kommunal sektor skal få enda bedre vilkår for de ansatte.
Hvordan påvirker jeg et styre, eller omgivelsene mine som tillitsvalgt? Jeg bidrar med å være aktiv i debatten. Jeg har pågangsmot, er fokusert på å forstå utfordringer, samt løfte frem saker som er viktig for medlemmene.
Det kan være å stille de vanskelige spørsmålene, eller å gi tilbakemeldingene som kan være krevende å motta, på en ordentlig måte slik at helheten kommer tydelig frem. Det er like viktig å gi tilbakemelding på det som fungerer godt, for å anerkjenne andres arbeid. Det er en selvfølge for meg å møte godt forberedt.
Jeg er opptatt av at arbeidslivet i størst mulig grad skal oppleves rettferdig, og at vi alle skal bidra. Et eksempel kan være ved å følge de etiske retningslinjene i organisasjonen.
Hva er dine hjertesaker for NITO?
Det er vanskelig å velge bare en sak. NITO er en organisasjon jeg trives i på alle nivåer, om det er i bedriftsgruppa, avdelingsstyret eller i det sentrale tariffutvalget for kommune.
Det å opprettholde det gode samarbeidet på alle nivåer er veldig viktig for meg. Jeg er opptatt av at vi samlet som organisasjon skal utvikle oss i den beste retningen. Da er det ikke bestandig enkeltsakene som er mitt hjerte nærmest, det må jobbes med, da trenger vi å løfte blikket slik at vi ser hva som er best for organisasjonen.
Det er viktig at livsfasetiltak ikke forsvinner med et pennestrøk uten at nye tiltak kommer på plass. Da tenker jeg på alt fra seniordager til livsfasetiltak i motsatt ende av arbeidslivet, slik som fødselspermisjoner og tilpasninger for nytilsatte. Vi må bevare godene som allerede er kjempet frem.
Jeg synes det er viktig å ha et godt etisk grunnsyn, som omhandler hvordan man jobber sammen med andre. Det er viktig å kjenne egne grenser og ikke bevist trå over andres, uansett om det er som tillitsvalgt, ansatt eller medmenneske, og at man innehar en god rolleforståelse. Vi må være ydmyke nok til å innhente fagkompetanse på fagområder man selv ikke har spisskompetanse.
Det er viktig å være tydelig og ærlig i sitt arbeid og når man samhandler. Det er viktig å kommunisere slik at vi gjør oss forstått. Det er viktig for for meg å prøve å forstå og samhandle med alle etter beste evne.
Realfagenes rolle må bli sett, fordi de har en viktig rolle for å kunne rekruttere ungdommer inn i ingeniørfaget. Jeg bruker å si litt spøkefullt til elevene jeg har, at uansett hva dere skal bli når dere blir store, så skal dere bli ingeniører, det er mange linjer å velge mellom.
For meg er det også viktig å få belyst utfordringene med å rekruttere yrkesfaglærere, og her er det særlig etterspurt ingeniører og teknologer som har gått y-veien og har fagbrev. Skal vi løse ingeniørmangelen, må vi klare å rekruttere til fagene, samt ha de beste lærerne i klasserommet.
I fylkeskommunen har også innlemmingen av samferdsel skapt nye utfordringer som krever at det tenkes nytt, både når det kommer til reisetid og særavtaler.
Ingeniører og teknologer som jobber i kommunal sektor har et svært bredt kompetansefelt, det er alt fra vann og avløp, byggesak, samferdsel og IT, for å nevne noe. Det gjør at vår sektor har - og vil fortsette å ha - sammensatte utfordringer.
Våre medlemmer sitter på kompetanse til å utforme kritisk infrastruktur, samt at de ivaretar den eksisterende infrastrukturen også. Det gjør at vi må løfte frem hverdagsutfordringer til alle våre ingeniører og teknologer, og det kan blant annet gjøres ved god samhandling med arbeidsgiverne.
Som finnmarking må jeg også å tenke beredskap, verden har blitt mer urolig. Det er viktig for meg å sette fokus på både distriktet og nordområdene. Jeg ønsker at Nord-Norge skal være en like naturlig del på agendaen som de mer sentrale delene av Norge.
Vi må også tørre å sette dagsorden for at vi opprettholder næringsutviklingen som er viktig for lokalsamfunnene, samtidig som vi ivaretar det grønne skiftet.
Hvordan skal du jobbe for at flere skal melde seg inn i NITO?
Det er viktig at vi viser, gjennom den jobben vi gjør, at vi er det naturlige førstevalget for ingeniører og teknologer. Dette kan vi gjøre ved å gi våre medlemmer en sikker, forutsigbar og god arbeidshverdag.
Vi må vise det ved å gjøre den beste jobben vi kan gjøre, være koblet på og vise hvordan vi jobber for at vi skal ha et godt organisert arbeidsliv, og vise hvordan vi stiller opp for medlemmene våre. Vi må delta i rekrutteringsprosesser, samt å spørre kvalifiserte kollegaer om de har lyst til å melde seg inn.
Alt om NITO-kongressen 2024 (krever innlogging)