Møt innlandsingeniøren: Kodeløypa
Møt elektroingeniørstudenten Didier Numbi Mupenda som brenner for Kodeløypa. Sett av 30 minutter i lunsjen om maskinlæring, robotikk og elektronikk.
Didier Numbi Mupenda ved NTNU Gjøvik balanserer fulltidsstudier med deltidsarbeid i NTNU Kodeløypa. Hans lidenskap for teknologi og innovasjon har gitt han muligheten til å delta i mange spennende prosjekter, og nå har du muligheten til å lære mer om dem.
Kodeløypa
Gjennom arbeidet i Kodeløypa deler ansatte kunnskapen sin gjennom workshops hvor de veileder elever i prosjekter som de har designet, eller som elevene selv ønsker å utvikle. I tillegg deltar de på arrangementer hvor de viser frem prosjektene sine.
Kodeløypa er en studentdrevet organisasjon med mål om å introdusere teknologi og programmering til ungdomsskole- og videregående elever. Organisasjonen består av studenter fra ulike studieretninger ved NTNU Gjøvik, med kompetanse innen programmering, robotikk, IoT-systemer, KI, cybersikkerhet, web- og spillutvikling.
Didiers reise
Didier studerer nå siste året som elektroingeniør, med spesialisering innen elektronikk og sensorsystemer ved NTNU Gjøvik. Hans interesse for elektronikk og programmering startet allerede på videregående skole der han tok elektrofag og videre fagbrev som elektriker. De siste årene har interessen hans for teknologi, spesielt robotikk og kunstig intelligens (KI), vokst betydelig.
Målet mitt er å bli en spesialist innen disse feltene og kunne integrere teknologien i avanserte løsninger.
Interessen Didier har for faget bruker han inn i arbeidet i Kodeløypa for å få flere interesserte i teknologi.
Kodeløypa bruker design og kreative oppgaver for introdusere elevene til dataverdenen og for å demonstrere hva en utdanning innen teknologi innebærer. Prosjektet legge stor vekt på interaktivitet og eksperimentering med tilgjengelig utstyr.
Ta med deg en kollega eller venn og hør mer om Kodeløypa og de spennende prosjektene Didier er med på.
Vil du bli den neste innlandsingeniøren?
Vi ser etter deg som er NITO-medlem med arbeidssted i Innlandet og med lyst til å presentere arbeidsplassen din. Ta kontakt med Ragnhild (se kontaktinfo lenger ned). Vi ser frem til å høre fra deg.
Hvorfor presentere i Møt innlandsingeniøren?
- Du bidrar til å gjøre arbeidsplassen din kjent for andre ingeniører.
- Det er lurt både med tanke på samarbeidsmuligheter og framtidig rekruttering .
- Du kan utvide ditt nettverk.
- Det er nyttig å innøve en kort presentasjon av egen arbeidsplass og oppgaver - den kan benyttes i flere sammenhenger.